DIY plastic roosjes & Recept yoghurt fruit ijsje

lepel smelten      
       
plastic roos accessoire      
       
plastic roos sieraad      
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
mangosnijden      
       
fruit yogurt ijs      
       
yoghurt fruit ijs      

DIY Plastic roosjes

Ben je graag creatief bezig? Dan is deze DIY iets voor jou! Op een leuke en makkelijke manier van plastic lepels een mooie roos maken.

Benodigdheden
Plastic lepel
Schaar
Tang
Kaars
Aansteker
Ketting, veiligheidsspeld, of lint
Lijmpistool
Lepel

Stappenplan
1. Knip de handvatten van de lepels af in verschillende lengtes. Voor de buitenste blaadjes van de roos heb je de grootste lepels nodig (circa 10 lepels).
Knip bij deze lepels niet het hele handvat af. Voor de middelste blaadjes heb je 5 lepels nodig, hier mag het handvat iets korter worden afgeknipt. Als laatste hebben we 2 lepels nodig voor de binnenste blaadjes. Bij deze lepels hoeft er maar een heel klein deel van het handvat over te blijven.
2. Steek de kaars aan.
3. Maak gebruik van de tang om de lepels te laten vervormen boven het vuur. 
Tip: Houd de lepel niet te dicht bij de vlam, hierdoor kan de lepel zwart worden. 
4. Laat de lepel na verwarmen even afkoelen, de lepel is nog te warm om gebogen te worden.
5. Als de lepel een beetje is afgekoeld, maar nog wel warm is kan deze makkelijk gebogen worden in de vorm van de bloemblaadjes.
6. Als alle lepels tot blaadjes gevormd zijn beginnen we de lagen aan elke te maken. Dit doen we door de handvat van 2 lepels van de buitenste blaadjes aan elkaar te smelten. Doe dit voor alle lepels van de buitenste blaadjes. Maak weer gebruik van de tang.
7. Voor de buitenste laag krijg je dan 5 bloembladen. Maak daarna op dezelfde manier de middelste laag en de binnenste laag. 
8. Lijm nu de stukken aan elkaar met een lijmpistool. Begin met de buitenste laag, dit is de basis. Lijm vervolgens de middelste laag erop en daarna de kleine blaadjes.
9. Nu heeft het geheel de vorm van een roos. De onderkant kan je bewerken door het te laten smelten en dan plat te duwen. 
10. Voordat je de roos helemaal afmaakt moet je beslissen wat je ervan wilt maken. 
Voor een clip smelt je er een veiligheidsspeld in. Wil je de roos liever aan een ketting, smelt en duw dan een stuk ijzerdraad erin zodat je hier de ketting doorheen kunt rijgen. Toch liever als decoratie aan een vaas bijvoorbeeld, dan kan je kiezen voor een stuk lint of lijm de roos vast aan het object. 

Recept yoghurt fruit ijsje

Met de lente weer opkomst en de heerlijke dagen die we al gehad hebben doen ijsjes het altijd goed! Met yoghurt en fruit maken we lekkere ijsjes die er ook nog eens leuk uitzien! Je kan zelf mixen en mengen met de smaken, wat jij lekker vindt kan je toevoegen. 

Ingrediƫnten
450 ml magere yoghurt
1 tl. vanille extract
1 el. citroen sap
60 ml. glucosestroop
300 gram vers fruit (mag natuurlijk ook diepvries fruit als je dat liever hebt)

Benodigdheden
Houten stokjes
Blender of keukenmachine
Ijshouders / ijsbekers

Bereiding
1. Leg de ijshouders / ijsbekers in de vriezer.
2. Maak het fruit schoon en snijd het fruit in kleine blokken.
3. Voeg de magere yoghurt, de vanille, citroen sap, glucosestroop en de helft van het fruit in de blender of keukenmachine.
4. Mix het geheel tot een mouse, er mogen nog stukjes fruit in zitten. Kan zitten er in de ijsjes straks ook stukjes fruit.
4. Voeg geleidelijk de rest van het fruit toe. 
5. Verdeel de massa over de bevroren ijsbekertjes / ijshouders. 
6. Steek in het midden een houten stokje, zodat de ijsjes makkelijk beetgehouden kunnen worden. 
7. Zet de ijshouders / ijsbekers vervolgens weer terug in de vriezer en laat ze minimaal 4 uur lang staan.
Tip: Houd de ijsbekers / ijshouders even onder de warme kraan als de ijsjes niet los willen komen uit de houders / bekertjes.

Na minimaal 4 uur kan je genieten van je zelfgemaakte yoghurt fruit ijsje. Enjoy!
Laat de lente maar komen!

AfdrukkenE-mail